Presentasjon av kunstneren:

Haldis Marie Kjomme Lid (kunstnernavn: Kjomme) er en norsk billedkunstner som arbeider internasjonalt. Hun vokste opp på gården Kjomme Nordre i Numedal hvor hun nå har atelier. Hun er elev av Henriette Finne ved Nydalen Kunstskole.

Kjomme debuterte som kunstner på Bielnnalen i Firenze i 2017 og har deretter satset som kunstner både i Norge og internasjonalt. Til tross for at hun er en ny kunstner, har hun stilt ut i flere land, mottatt gode kritikker og har blitt kjøpt opp av kunstentusiaster internasjonalt. I juli 2019 mottok hun kunstprisen "Cultura Identità" i Roma - Italia.

Kjomme arbeider med mange forskjellige teknikker og er glad i å eksperimentere. Vanligvis maler hun med akrylmaling, gjerne i kombinasjon med digital kunst og ulike medier som f.eks. strukturlakk, modelleringspasta, sjablonger, lim, pigmenter, sand etc. Hun eksperimenterer også med akvarellfarger og alcohol ink. Hun maler lag på lag og kombinerer forskjellige teknikker og medier slik at uttrykket skal bli mest mulig unikt.

 

Kjommes malerier er ofte en blanding mellom fiksjon og virkelighet. De er inspirert av både ekspresjonisme og eksistensialisme - med vekt på frihet, ansvar og valgfrihet - se ting i perspektiv og å leve harmonisk uten å fortape seg i ubetydeligheter. Kjomme har alltid reist mye og har bodd i flere land - noe som også  gjenspeiles i arbeidene hennes. Hun er opptatt av menneskelige relasjoner, samarbeid og toleranse - både på individ og nasjonalt nivå.

© 2019 Kjomme Art 

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon