Presentasjon av kunstneren:

Haldis Marie Kjomme Lid (kunstnernavn: Kjomme) er en norsk billedkunstner som arbeider internasjonalt. Hun er født og oppvokst i Numedal, men har alltid hatt stor utferdstrang og har bodd i mange land og byer bl.a. Paris, Roma og Berlin. 

Kjomme debuterte som kunstner på Biennalen i Firenze i 2017 og har deretter satset som kunstner både i Norge og internasjonalt.  Hun har vært er elev av Henriette Finne ved Nydalen Kunstskole.Til tross for at hun er en ny kunstner, har hun stilt ut i flere land, mottatt gode kritikker og har blitt kjøpt opp av kunstentusiaster internasjonalt. I juli 2019 mottok hun kunstprisen "Cultura Identità" i Roma - Italia.

Kjomme arbeider med mange forskjellige teknikker og er glad i å eksperimentere. Vanligvis maler hun med akrylmaling, gjerne i kombinasjon med DGA og ulike medier som f.eks. strukturlakk, modelleringspasta, sjablonger, lim, pigmenter, sand etc. Hun eksperimenterer også med akvarellfarger og alcohol ink. Hun maler lag på lag og kombinerer forskjellige teknikker og medier slik at uttrykket skal bli mest mulig unikt. Kjommes kunstneriske prosjekt er å få ulike maleriske motsetninger - som for eksempel det abstrakte og det figurative - til å møtes i samme maleri.

Kjommes malerier er ofte en blanding mellom fiksjon og virkelighet og mellom det figurative og det abstrakte. De er gjerne inspirert av både ekspresjonisme og eksistensialisme - med vekt på frihet, ansvar og valgfrihet. Kjomme har alltid reist mye og har bodd i flere land - noe som også  gjenspeiles i maleriene hennes og hennes prosjekt om hvordan kontraster og motsetninger kan forenes, sameksistere og berike oss - både malerisk, menneskelig og samfunnsmessig.

UTMERKELSER OG TILLITSVERV:

Februar 2020 - Kunstprisen “Premio internazionale Citta di New York” uttelt av det italienske kunstmagasinet “Effetto Arte”

Juli 2019 - Kunstprisen "Cultura Identià" - mottatt i Roma, Italia

2019 - Styremedlem Labro Art, Lågendalsveien 148, 3619 Skollenborg

2020 - Medlem av Kunstnerisk Råd, Labro Art, Lågendalsveien 148, 3619 Skollenborg


© 2019 Kjomme Art 

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon